Novetats

« Ves enrere

Transparència se suma als actes de celebració amb motiu del 70 Aniversari de la Casa Regional Valenciana de París

Transparència se suma als actes de celebració amb motiu del 70 Aniversari de la Casa Regional Valenciana de París

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, i president del Consell dels Cevex, Manuel Alcaraz, ha participat en els actes de celebració amb motiu del 70 Aniversari de la Casa Regional Valenciana de París que es van realitzar el passat 3 de desembre, commemoració en què ha estat acompanyat per la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mes. També ha assistit la fallera major de València, Raquel Alario.

El conseller Alcaraz ha agraït la important labor i compromís de la Casa Regional Valenciana de París per mantindre viva la història, la cultura i la tradició de la Comunitat durant estos 70 anys, una de les més antigues i que forma part dels Centres Valencians en l'Exterior (Cevex).

Alcaraz ha sigut l'encarregat de clausurar l'acte destacant el paper que durant estos 70 anys ha exercit la Casa Regional Valenciana de París com a ambaixadora de la Comunitat Valenciana en el món. Segons el conseller, "el millor que tenim i que ens identifica és la nostra capacitat de convivència i això és el que celebrem hui" i s'ha sumat al reconeixement per la dedicació i contribució de la Casa Regional Valenciana de París "per mantindre les nostres arrels i acollir totes els valencians i valencianes que per diferents causes s'han hagut de desplaçar de la seua terra".

Així mateix, el conseller ha assegurat que "treballarem de manera coordinada per a contribuir a dotar de major contingut als Cevex amb activitats conjuntes", al que ha afegit que el pròxim exercici comptaran amb un pressupost de 225.000 euros perquè puguen desenrotllar més projectes i iniciatives per als valencians i valencianes que residixen fora de la Comunitat.

A hores d'ara, hi ha al voltant de 20.000 valencians a França, dels quals prop de 1.500 viuen a París.

En la celebració del 70 Aniversari de la Casa Regional Valenciana de París s'ha rendit homenatge a tots els presidents i falleres majors del centre des de la seua fundació. Així mateix, el grup Capella de Ministrers ha oferit un concert amb el programa 'Mapamundo, música de La Cort aragonesa a Nàpols'.

Editor de continguts