Novetats

« Back

Alacant acull el Congrés dels Centres Valencians en l'Exterior

Alacant acull el Congrés dels Centres Valencians en l'Exterior

La Comunitat Valenciana acull el Congrés dels Centres Valencians en l'Exterior a casa Mediterrani a Alacant, trobada organitzada per la Generalitat, a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, que reunirà els representants de prop de 30 centres que es troben repartits en diferents punts de la geografia espanyola i de la resta del món.

El Congrés, que se celebra els dies 26, 27 i 28 d'octubre, permetrà posar en comú durant les tres jornades de treball i diverses visites de caràcter cultural, les inquietuds dels centres, a més de convertir-se en un espai de reflexió sobre com millorar la comunicació entre l'administració valenciana i els Cevex, com a ambaixadors i ambaixadores de la Comunitat Valenciana en la resta d'Espanya i en el món.

Aquests centres contribueixen al fet que els valencians i valencianes que resideixen fóra puguen continuar compartint tradicions i costums que reprodueixen allí on estan per a continuar mantenint el sentiment de pertinença cap a la nostra terra.

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, serà l'encarregat de donar la benvinguda oficial als assistents a aquesta trobada, que comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig.

L'ajuntament d'Alacant també donarà suport i participarà en aquesta trobada que se celebra per primera vegada a la ciutat i que fa quasi deu anys que no es realitzava de manera presencial.

La celebració del Congrés dels Cevex a Alacant suposa un pas més en l'estreta col·laboració que ve mantenint la Generalitat a través de mesures de suport i foment de la participació, així com a través de les sessions del Consell dels Cevex realitzades mitjançant videoconferència, afermant l'acostament entre les comunitats de persones valencianes en l'exterior i la Generalitat.

Per a la Generalitat és important que els valencians i valencianes en l'exterior puguen trobar-se d'una manera periòdica per a compartir experiències i definir estratègies en comú amb l'Administració. Aquesta és la vertadera definició de la participació ciutadana.