COMBATEM L'ESCLETXA SALARIAL

La Generalitat Valenciana ha llençat una campanya en les xarxes socials per commemorar el Dia internacional de les Dones amb l'etiqueta #VullSerCom, que promou la creació de referents femenins. Clicant en aquests enllaços en Twitter i Facebook podreu accedir a més informació en relació a aquesta campanya i al material gràfic i audiovisual relacionat.

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha dut a terme, recentment, diverses actuacions per afavorir la lluita per la igualtat de gènere i l'eradicació de qualsevol tipus de discriminació de les dones, en l'àmbit de les seues competències.

Entre elles, cal destacar la recentment aprovada Llei 18/2017 de 14 de desembre, de la Generalitat, de cooperació i desenvolupament sostenible, que ens situa com la primera comunitat autònoma de l'estat espanyol que confereix rang legal als Objectius del Desenvolupament Sostenible. Us recordem que l'ODS número 5 es referix específicament a la Igualtat de Gènere i té com a finalitat «Aconseguir la igualtat entre els gèneres i apoderar a totes les dones i xiquetes». A la web de la Unitat d'Igualtat hi trobareu un enllaç per accedir a una fitxa explicativa d'aquest Objectiu número 5 i més informació a l'espai web de la DG de Cooperació i Solidaritat www.cooperaciovalenciana.gva.es

També hem incorporat aquesta voluntat d'impuls de les polítiques d'Igualtat i conciliació de la vida professional i personal en el Projecte de Llei, de la Generalitat, per al Foment de la Responsabilitat Social, aprovat pel Consell el passat 17 de novembre de 2017, el qual ja ha sigut remès a les Corts perquè continue la tramitació en seu parlamentària. En l'enllac anterior podeu accedir a més informació al respecte.

Així mateix, vos informem que la Càtedra de Govern Obert de la Universitat Politècnica de València i la Càtedra de Govern Obert, Participació i Open Data de la Universitat de València, promoguda per la Conselleria de Transparència, han desenvolupat una aplicació que pot ajudar a detectar les cançons masclistes per a evitar la difusió de missatges misògins que atempten contra la dignitat i els drets de les dones a través de plataformes digitals o cadenes de ràdio convencionals. En l'apartat Notícies del web de la Unitat d'Igualtat trobareu més dades relacionades amb aquesta nova eina.

Per últim, i amb ocasió de la commemoració el passat 22 de febrer del Dia Europeu per la Igualtat Salarial, la Unitat d'Igualtat ha realitzat diverses actuacions per visibilitzar aquesta reivindicació i combatre les desigualtats retributives entre dones i homes, entre les quals destaca la realització d'un estudi sobre l'escletxa salarial en l'àmbit de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Podeu clicar en la imatge per accedir a les principals conclusions d'aquesta anàlisi i una mostra de les mesures que té previstes posar en marxa la conselleria per combatre aquesta desigualtat.