Transparència obri a informació pública l'avantprojecte de la Llei d'Inspecció General de Serveis i del Sistema d'Alertes contra la corrupció

13/11/2017

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha obert a informació pública el contingut de l'avantprojecte de la Llei de la Generalitat d'Inspecció General de Serveis i del Sistema d'Alertes per a la prevenció de males pràctiques en l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic instrumental.

S'obri un termini de 20 dies naturals que finalitzarà el pròxim 1 de desembre per a poder fer suggeriments i aportacions al contingut de la futura llei.

El passat 3 de novembre el Ple del Consell va aprovar l'avantprojecte de llei esmentat, que reforça les competències i les actuacions de la Inspecció General de Serveis i crea el Sistema d'Alertes per a previndre les males pràctiques en l'Administració.

Es tracta d'avançar un pas més en l'estratègia d'enfortiment dels instruments de control que millore els nivells d'integritat de l'Administració i propicie una actuació d'acord amb el compliment dels principis de transparència, legalitat, objectivitat, imparcialitat, eficàcia i eficiència.

L'avantprojecte de la norma podrà ser consultat en els enllaços consulteu ací i consulteu ací.

Al seu torn, les al·legacions, els suggeriments o les observacions efectuades per les persones o entitats que es consideren interessades es podran remetre a l'adreça electrònica accis@gva.es, o bé a la Subsecretaria de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, passeig de l'Albereda, número 16, de València.

Jornades i presentacions sobre el Sistema d'Alertes

Durant la jornada, la Conselleria de Transparència i Transparència Internacional celebren una trobada especialitzada sobre el Sistema d'Alertes a València que pretén afavorir l'intercanvi de coneixements i aportar informació per a la delimitació d'indicadors i riscos de corrupció, de manera que es contribuïsca a la plena funcionalitat legal i tecnològica del sistema, així com al seu funcionament eficaç.

Per a això, s'estan desenvolupant diverses taules redones que aborden el nou Sistema d'Alertes des de la perspectiva de l'àmbit internacional i experiències en matèria d'integritat i prevenció de riscos de corrupció jurídica, social i ciutadana, i legal i tecnològica. La trobada serà clausurada aquesta vesprada pel conseller de Transparència, Manuel Alcaraz.

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha organitzat en els últims mesos diferents sessions informatives per a entitats, associacions, especialistes o experts informàtics per a donar a conéixer el nou sistema d'alertes mentre es troba en fase de desenvolupament.

Estan previstes noves presentacions a tècnics i professionals, a més d'altres a fundacions internacionals i òrgans de la Unió Europea.