Transparència col·labora un any més amb la campanya 'Un euro, llavor de solidaritat', dedicada en aquesta edició a l'Àfrica subsahariana

03/01/2018

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació col·labora, un any més, amb la campanya 'Un euro, llavor de solidaritat', organitzada per Escola Valenciana.

La desena edició d'aquesta campanya escolar de sensibilització està dedicada a l'Àfrica subsahariana amb l'ajuda de l'entitat Africahugs. Els fons recaptats gràcies als centres educatius valencians que participen es destinarà a la compra de material escolar per a l'alumnat de les escoles públiques africanes de Burundi, Tanzània, Malawi, Zàmbia, Zimbàbue, Moçambic, Swazilàndia, Lesotho, Sud-àfrica i Botswana.

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat la importància d'aquest tipus d'iniciatives "on la societat civil pren protagonisme a través de la solidaritat".

L'última campanya 'Un euro, llavor de solidaritat' va aconseguir recaptar un total de 8.172,28 euros gràcies al compromís de les escoles valencianes i que es va destinar a les persones refugiades.

Escola Valenciana ha col·laborat amb aproximadament una desena d'entitats gràcies a aquesta campanya com ara, Unescocat, Médicos sin Fronteras, la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharaui al País Valencià, Amnistía Internacional, Creu Roja, Escoles Solidàries (dos campanyes), Acnur i CEAR-PV.

En aquesta ocasió s'ha comptat amb Africahugs que va nàixer com a projecte d'educació rural a l'Àfrica subsahariana per tal de donar a conèixer exemples positius de l'escola rural i urbana africana. Treballen amb plans d'intervenció i millora amb les comunitats educatives.

La campanya estarà activa fins al 30 de gener, dia en què es commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau.