Més de 2.200 persones participen en el primer curs en línia sobre cooperació de la Generalitat i les universitats públiques valencianes

11/02/2018

Un total de 2.252 persones han participat en el primer curs en línia "ODS en l'Agenda 2030 de les Nacions Unides: reptes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible", que ha posat en marxa la Generalitat, a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació junt amb les cinc universitats públiques valencianes. Aquesta iniciativa ha nascut gràcies al conveni de col·laboració amb aquestes institucions acadèmiques per a fomentar la cooperació valenciana.

En el curs han participat estudiants provinents de 54 països diferents, el 19 % dels quals eren espanyols, el 15 % de Mèxic i el 13 % de Colòmbia. En aquest sentit, el director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo, ha assenyalat que "l'objectiu d'aquest curs ha sigut informar i formar la ciutadania sobre l'abast i la importància dels ODS per a així fomentar la cooperació valenciana al desenvolupament".

Aquesta activitat formativa s'ha dividit en 6 mòduls: coneixement dels reptes de l'Agenda 2030, la cooperació al desenvolupament en el nou panorama internacional, l'ètica del desenvolupament davant dels reptes globals, la governança local i global per a la consecució de l'Agenda i els èxits, desafiaments i primers passos en la implementació dels ODS per a aconseguir així sostenibilitat global.

Buyolo ha remarcat que aquesta iniciativa "ens ha ajudat a veure la importància i la demanda de la ciutadania per a rebre informació, així com la necessitat de transformar el món en què vivim".

Arxius relacionats