El Consell renova la col·laboració amb les universitats públiques valencianes per a promoure la nova cultura de la transparència i el govern obert

09/03/2018

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha signat la renovació dels convenis amb la Universitat Politècnica de València i la Universitat d'Alacant per al foment de la transparència, l'accés a la informació pública i la participació ciutadana.

Aquests dos acords responen a l'objectiu de la Conselleria per "promoure aliances amb la societat civil i les institucions per a implantar la nova cultura de la transparència i el govern obert dins del compromís del Govern del Botànic per la regeneració democràtica", ha assenyalat Alcaraz.

La col·laboració amb la Universitat Politècnica de València es dirigeix al manteniment de la Càtedra de Transparència i Gestió de Dades durant el 2018, amb l'objectiu de desenvolupar activitats formatives, de divulgació i investigació en matèria de transparència i participació ciutadana.

Es tracta de donar a conéixer a la ciutadania les possibilitats que ofereix l'ús de dades obertes; l'accés a la informació pública o l'ús de la transparència i la participació ciutadana amb la realització de tallers específics i de debat, congressos, publicacions.

A aquestes activitats cal sumar la Fira tecnològica de participació i dades obertes; l'Escola d'Estiu, amb tallers i ponències sobre transparència i dades obertes o el Datatahon de l'Escola Tècnica Superior d´Enginyeria Informàtica, per a fomentar l'ús de dades obertes.

Per al desenvolupament de totes aquestes accions, la Conselleria aportarà 50.450,31 euros. En la signatura d'aquest conveni han participat el conseller i el rector de la UPV, Francisco Mora.

També ha acudit el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, a la signatura de renovació del conveni amb aquesta institució acadèmica. En aquest cas, l'acord s'orienta al desenvolupament d'activitats en matèria de transparència, participació ciutadana i accés a la informació pública durant aquest exercici.

Per a això, estan previstes accions de formació, així com el desenvolupament de congressos, cursos i seminaris. En aquest cas, la Conselleria hi destinarà 43.462,73 euros.

A aquests dos convenis se sumen els que es mantenen, i la signatura dels quals es renovarà en les pròximes setmanes, amb la Universitat de València, la Miguel Hernández d'Elx i la Jaume I de Castelló.

Arxius relacionats