Buyolo destaca la importància de 'fomentar la voluntat de canvi a través d'accions de sensibilització i educació per a la ciutadania global'

14/05/2018
Buyolo destaca la importància de "fomentar la voluntat de canvi a través d"accions de sensibilització i educació per a la ciutadania global"

El director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo, ha destacat la importància de continuar "fomentant la voluntat de canvi a través d'accions de sensibilització i educació per a la ciutadania global".
Buyolo i el delegat de la Fundació Vicente Ferrer a la Comunitat Valenciana, Sergio Moratón, han explicat en un desdejuni informatiu el nou projecte de sensibilització que està desenvolupant aquesta entitat sota el títol "Un món, 17 reptes. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible a l'Índia rural a través de la Fundació Vicente Ferrer".

És un projecte en què, a més de la Generalitat, col·laboren les cinc universitats públiques valencianes i la Universitat Popular de València.

El director general de Cooperació ha subratllat que es tracta d'una iniciativa que està alineada amb els ODS i que busca "un canvi de paradigma" cap a un desenvolupament sostenible de futur i per a això hem de continuar conscienciant la ciutadania i els més joves "sobre la necessitat d'implicar-se i generar aliances per un món millor".

El director general de Cooperació ha manifestat que des del Govern Valencià "s'està fent una gran tasca per a difondre la necessitat de canviar el paradigma econòmic, social i mediambiental dels últims 150 anys perquè volem que la ciutadania s'implique i participe en el treball per un desenvolupament sostenible", ha reivindicat.

Federico Buyolo ha parlat també del paper de les institucions públiques com a "facilitadores" perquè a poc a poc vaja calant la idea que el canvi és possible i s'aconseguisca una ciutadania crítica amb una visió global que contribuïsca a canviar el món en què vivim perquè ningú quede arrere", ha afirmat el director general de Cooperació.

Per la seua banda, el delegat de la Fundació Vicente Ferrer a la Comunitat Valenciana, Sergio Moratón, ha destacat el compromís que mantenen les institucions i la ciutadania de la Comunitat amb els projectes que desenvolupa la fundació sobre el terreny, "un exemple d'èxit que demostra que el canvi és possible", ha assegurat.

La Generalitat, a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, col·labora amb la Fundació Vicente Ferrer des de 1999 a través de diferents projectes de caràcter social, educatiu i de millora de les infraestructures a l'Índia, als estats d'Andhra Pradesh i Telangana.

Arxius relacionats