El conseller Alcaraz recull el Premi Social de la UA per la Càtedra de Responsabilitat Social

15/05/2018
El conseller Alcaraz recull el Premi Social de la UA per la Càtedra de Responsabilitat Social

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha recollit el Premi Social de la Universitat d'Alacant per la Càtedra de Responsabilitat Social, creada fa un any per al foment d'activitats formatives, culturals i d'investigació vinculades al coneixement i la difusió de la responsabilitat social.

El conseller Alcaraz ha mostrat la seua satisfacció després de recollir aquest guardó perquè "suposa un reconeixement al treball que hem desenvolupat i que ha suposat posar en marxa tota una sèrie de polítiques inèdites a la Comunitat, tant de reconeixement i identificació com de promoció de la responsabilitat social empresarial", ha afirmat Alcaraz.

"Hem traslladat a l'àmbit de la Generalitat aquestes pràctiques socialment més responsables i gradualment ho estem fent també a diputacions, ajuntaments i universitats", ha afegit el conseller de Transparència.

Per al conseller, la responsabilitat social "és un dels grans temes de debat en l'actualitat, a pesar de ser una realitat relativament nova en l'Administració pública. Partim de la idea que les empreses assumeixen voluntàriament compromisos amb el seu entorn i ho portem al marc de les institucions per a fer la contractació pública més ètica i responsable pel gran volum que representa".

La Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat d'Alacant és la primera que es crea a la Comunitat i una de les primeres d'Espanya perquè "ens interessa tindre coneixement a les universitats per a aprofundir en tots els aspectes de la responsabilitat social", ha assenyalat Alcaraz.

En aquest sentit, el conseller ha afegit que s'estan aconseguint "molt bons resultats, atés que en molt poc de temps s'han organitzat congressos, jornades, tasques d'assessorament o col·laboracions que es tradueixen en la identificació dels actors i institucions actives en aquesta matèria perquè, una vegada aprovada la nova llei de responsabilitat social que es troba a Les Corts, podem posar en marxa polítiques molt més dinàmiques".

Arxius relacionats