La Generalitat participa en els actes del 70 aniversari de la Casa Regional Valenciana de París

30/11/2017

La Generalitat participa aquest diumenge en els actes que commemoren el 70 Aniversari de la Casa Regional Valenciana de París, una de les més antigues i que forma part dels Centres Valencians a l'Exterior (Cevex).

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, i president del Consell dels Cevex, Manuel Alcaraz, assistirà a la celebració de la creació de la casa valenciana de París, acompanyat per la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas.

El conseller ha destacat la "important tasca" que ha realitzat des de la seua fundació fa 70 anys la casa de París, i ha agraït l'esforç que fan els centres de valencians fora de la Comunitat per a viure i recordar la història, la cultura, les tradicions o la llengua que ens uneix".

Alcaraz ha explicat que volem continuar treballant de manera coordinada amb els Cevex i comptar amb la seua participació en els assumptes valencians "com a peça clau per als valencians que resideixen fora de la Comunitat".
El conseller és l'encarregat d'oferir el discurs de clausura de l'acte de celebració del 70 aniversari de la Casa Regional Valenciana de París, en el qual es retrà homenatge a tots els presidents i les falleres majors del centre des de la fundació. La presentació serà a càrrec de l'artista valencià Donís Salvador, el qual també realitzarà una actuació musical, seguida de la interpretació del grup valencià Capella de Ministrers.

La Casa Regional Valenciana de París va ser creada el 1947 per Amado Granell i uns exportadors de taronges. Al principi va ser un centre d'auxili i ajuda per als valencians expatriats i emigrats, però hui en dia és un centre sociocultural europeu i modern, on s'intenta donar a conéixer la cultura de la Comunitat Valenciana.

Amado Granell va nàixer a Borriana el 1898 i va ser el primer oficial de la Divisió Leclerc que va arribar a Normandia i entrar a París el dia de l'alliberament. Es va exiliar a França, lloc en què és recordat per la seua brillant carrera militar al servei de l'antifeixisme. El 1950 va obrir un restaurant a París anomenat Los amigos, lloc de reunió de totes les ideologies i lloc on acudien molts dels socis de la Casa Regional Valenciana de París, de la qual Granell va ser un dels fundadors.