Transparència imparteix nous tallers a Policia Nacional i Guàrdia Civil sobre el portal GVA Oberta com a instrument en la investigació i lluita contra el frau i la corrupció

11/06/2018
Transparència imparteix nous tallers a Policia Nacional i Guàrdia Civil sobre el portal GVA Oberta com a instrument en la investigació i lluita co...

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha organitzat, en col·laboració amb la Delegació del Govern i els cossos i forces de seguretat de l'Estat, tres tallers pràctics sobre el portal de transparència GVA Oberta, com un instrument que s'ha d'incorporar en la investigació i lluita contra el frau i la corrupció. Aquests tres tallers s'imparteixen a les ciutats de València, Castelló i Alacant.

El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, ha inaugurat el segon curs de formació en transparència dirigit a aquest col·lectiu al Centre de Formació del SERVEF a Alacant.

Alcaraz ha afirmat que l'objectiu d'aquestes jornades de formació "és aconseguir que policies i guàrdies civils es familiaritzen amb els instruments de coneixement de la realitat que proporciona el portal de transparència de la Generalitat i coneguen alguns recursos bàsics sobre legislació valenciana en la matèria".

Per a Alcaraz, "el maneig del portal GVA Oberta aporta noves estratègies que poden ser de gran utilitat en el seu treball, així com en tasques concretes de prevenció o persecució de casos de corrupció".

Aquests cursos específics se sumen a les jornades que s'organitzen des de la Conselleria dirigides al món empresarial, mitjans de comunicació o per a professors i estudiants universitaris, "la qual cosa ens permet anar generalitzant una cultura de transparència en sectors professionals clau que poden disposar d'una sèrie d'instruments suficientment desenvolupats per a previndre les males pràctiques i la corrupció en la nostra comunitat", ha explicat el conseller.

Jornades a València, Alacant i Castelló

Mitjançant aquestes jornades es pretén difondre la cultura de la transparència a la Comunitat Valenciana, després de l'èxit de participació en la primera edició, a través d'activitats formatives dirigides a distints sectors socials i professionals, i que tenen utilitat en el desenvolupament de la seua professió.
L'objectiu és mostrar les potencialitats de les eines creades per part de la Generalitat Valenciana i, en especial, del portal de transparència GVA Oberta com a instrument útil per al seu treball d'investigació en els casos de presumptes irregularitats i corrupció en l'administració de la Generalitat.

Durant aquesta acció formativa, els assistents han aprés a navegar pel portal i a consultar aquella informació pública objecte de publicitat activa que puga ser del seu interés, com per exemple la relativa als alts càrrecs de la Generalitat quant a les seues agendes, viatges, obsequis i informació sobre contractes públics o de caixa fixa.

A més, s'han mostrat les diferents vies per a poder fer una petició d'informació pública de manera ràpida i senzilla, així com les garanties que estableix la normativa vigent per a aquest procediment que permet accedir a la informació pública existent sense necessitat de ser interessat en el procediment ni de motivar la sol·licitud, únicament amb els límits establits en la llei.

La formació ha sigut impartida per la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas, i per personal del servei de transparència de l'activitat pública de la Conselleria.

Arxius relacionats