Alcaraz aposta perquè els síndics de greuges, defensors i mediadors universitaris impulsen la transparència i el bon govern dins de la Universitat

13/07/2018

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat que "són els síndics de greuges, defensors i mediadors universitaris els qui han de jugar un paper prioritari per tal d'impulsar les bones pràctiques, la transparència i el bon govern dins de la Universitat".

Així ho ha dit a Alacant durant la darrera taula de la XI Trobada de Síndic de Greuges, defensors i mediadors universitaris. Alcaraz ha participat en la cloenda junt amb la secretària general de la Universitat d'Alacant, Esther Algarra, i la defensora universitària de la Universitat d'Alacant, Cecilia Gómez.

El conseller ha proposat durant la seua intervenció que els síndics de greuges, defensors i mediadors universitaris amplien les seues funcions. "No estaria malament que inclogueren de manera habitual en els seus informes o memòries un epígraf o apartat especial sobre el grau de compliment de la Universitat de les qüestions relatives a la transparència, rendició de comptes, accés a la informació pública i bon govern", ha remarcat el conseller.

El conseller de Transparència ha finalitzat el seu discurs recordant la rellevància social de les universitats públiques per tal de que estes es situen "al capdavant de les polítiques de govern obert".