El Consell aprova les ajudes d'emergència per assistir a les víctimes del Volcà de Foc a Guatemala

03/08/2018

El Consell ha aprovat la concessió directa, amb caràcter excepcional, i per raons humanitàries, d'ajudes per a la realització de projectes d'acció humanitària en la República de Guatemala, per tal d'atendre les necessitats bàsiques de les persones afectades per l'erupció del Volcà de Foc.

Les actuacions es realitzaran als departaments de Chimaltenango, Sacatepéquez i Escuintla i se centren en àmbits de primera necessitat com ara seguretat alimentària, nutrició, salut i aigua, sanejament i higiene.

L'import total de les ajudes ascendeix a 195.500 euros i es distribuiran entre 4 entitats que seran les encarregades de desenvolupar els projectes d'acció humanitària i d'emergència a la zona: el Comité Español de UNICEF, Asociación por la paz y el Desarrollo, Fundación Promoción Social de la Cultura i Solidaridad Internacional del País Valenciano.

El període d'execució dels projectes subvencionats serà de nou mesos.

Les erupcions provocades pel Volcà de Foc van deixar 12.823 persones evacuades i quasi dos milions de persones afectades pel foc. Més de 9.000 hectàrees dels cultius de cafè, gra bàsic i hortalisses es van perdre a conseqüència de les flames.

Per tot això, la Generalitat ha decidit aprovar d'urgència aquestes ajudes que permetran un pal·liatiu per algunes de les zones més afectades per les erupcions produïdes el passat 3 de juny de 2018.