Alcaraz destaca l'activitat de la Universitat d'Alacant 'com a vertebradora social i territorial de la Comunitat'

13/09/2018
Alcaraz destaca l"activitat de la Universitat d"Alacant "com a vertebradora social i territorial de la Comunitat"

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha qualificat de "crucial" l'activitat que desenvolupa la Universitat d'Alacant, "no només des del punt de vista acadèmic, econòmic i cultural, sinó també cívic i social, que contribueix a vertebrar, socialment i territorialment, el sud de la Comunitat".

Durant la seua intervenció al acte d'obertura del curs acadèmic, el conseller de Transparència ha destacat l'excel·lència acadèmica i investigadora de la Universitat d'Alacant "la qual cosa hui la situa entre les 12 millors universitats d'Espanya en innovació i desenvolupament tecnològic".

Al seu torn, ha volgut traslladar el suport del Consell a les universitats valencianes per a superar obstacles en matèria d'inversions, laborals, professionals i de projecció internacional i ha indicat que "treballem braç a braç amb aquestes per a aconseguir-ho, malgrat les dificultats financeres que té la Generalitat".

Alcaraz s'ha referit al treball que fa la Conselleria de Transparència amb la Universitat d'Alacant posant en marxa la Càtedra de Responsabilitat Social, que impulsa la implantació dels objectius de desenvolupament sostenible a la Comunitat i hi col·labora per a celebrar anualment "Diàlegs d'estiu" a la seu Ciutat d'Alacant. No obstant això, el conseller ha afirmat que "podem millorar i continuar avançant en una bona política universitària".

Suport a l'estudiant

Alcaraz s'ha referit també al suport que el Govern Valencià ofereix a l'estudiant, "una filosofia que inspira la política concreta del Govern Valencià en matèria de taxes, beques i ajudes a l'estudi, amb l'objectiu de fer de la igualtat d'oportunitats i la lluita contra la desigualtat una realitat".

En aquest sentit, ha incidit en la baixada de taxes a la Comunitat, que durant el curs passat van experimentar una reducció del 7% i que per al 2018/2019 serà del 8%. Quant al sistema de beques, el conseller ha explicat que s'hi destinaran 30 milions d'euros, 8 milions més que en el curs anterior, "per a garantir que cap estudiant deixe d'accedir a la universitat o l'abandone per motius econòmics", ha assenyalat.

A més, ha destacat la posada en marxa de les beques salari, "una iniciativa pionera per a evitar l'autoexclusió i garantir que estudiants de nou ingrés puguen optar per una formació universitària i col·laborar amb la seua família aportant un sou pròxim al salari mínim interprofessional de fins a 600 euros durant els quatre anys de formació".

Arxius relacionats