Alcaraz destaca l'esforç que s'està fent des de les comunitats autònomes 'per a donar reconeixement a les polítiques públiques de participació'

03/10/2018
Alcaraz destaca l"esforç que s"està fent des de les comunitats autònomes "per a donar reconeixement a les polítiques públiques de participació"

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat l'esforç que s'està fent des de les comunitats autònomes "per a donar reconeixement a les polítiques públiques de participació", a més de recordar que "són les autonomies les que han impulsat aquesta plataforma, atés que el Govern central no ha establit polítiques de participació fins hui".

El conseller ha sigut l'encarregat d'inaugurar la VI Conferència de la Xarxa Autonòmica de Participació Ciutadana i donar la benvinguda als representants de les tretze comunitats autònomes que assisteixen a aquesta cita que se celebra a l'Aula Capitular del Centre del Carme de València durant els dies 3 i 4 d'octubre.

Alcaraz ha valorat la celebració d'aquesta trobada on les autonomies podran posar en comú les seues experiències i ha aprofitat per a fer un repàs per algunes de les accions que, des del Govern Valencià, s'estan duent a terme en matèria de participació.

En este sentit, ha assenyalat que la participació ciutadana "serà un dels pilars essencials de la nova llei de govern obert que es convertirà en projecte de llei en les pròximes setmanes, una participació renovada, ambiciosa i innovadora".
Per a això, "establim sistemes més avançats de participació, incloem qüestions com els pressupostos participatius i establim mecanismes de foment de l'associacionisme", ha afegit el conseller.

Així mateix, Alcaraz ha parlat del Consell de Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, "un espai de diàleg i col·laboració entre la Generalitat i el teixit associatiu valencià, en el qual la majoria d'àmbits estan representats per a debatre i intercanviar parers sobre el disseny de les polítiques públiques de la Generalitat".

Al seu torn, s'ha referit a la regularització dels mecanismes d'ajudes, l'establiment d'eines informàtiques per a l'intercanvi d'informació o l'organització de trobades amb universitats i ajuntaments per a tractar d'afavorir la sensibilitat per aquest tema.

Comunitat: amfitriona de bones pràctiques en participació

La Comunitat és l'amfitriona de la 6a trobada en què les autonomies participants oferiran la seua visió sobre aspectes relacionats amb la participació ciutadana a través de ponències, debats i presentació d'iniciatives de bones pràctiques en la matèria.

La Xarxa Autonòmica de Participació Ciutadana es va crear en 2016 a Saragossa amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana en les polítiques públiques i celebra una conferència cada sis mesos. Les catorze autonomies que van signar la 'Carta de Saragossa' per a la col·laboració, el treball i l'intercanvi d'experiències en matèria de bones pràctiques estan representades en la trobada de València.

Els ponents i representants autonòmics que han acudit a la trobada a València tindran l'oportunitat de conéixer també el nucli històric de la ciutat i visitar edificis emblemàtics, com ara el Palau de la Generalitat i la Llotja de la Seda. L'esdeveniment té la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Arxius relacionats