Alcaraz destaca el paper de les universitats públiques valencianes com a 'actors privilegiats de la cooperació'

15/10/2018

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha fet insistència en el fet que el treball que desenvolupa la Universitat Miguel Hernández a Ruanda és "una tasca exemplar sobre el fet que tenim molt a aprendre i que ha convertit les universitats públiques en actors privilegiats de la cooperació valenciana en una fase en què s'estan diversificant".

Alcaraz i el rector de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Jesús Pastor, han subscrit un conveni de col·laboració per a desenvolupar el projecte "Cooperació Universitària al Desenvolupament" durant l'exercici 2018.

Alcaraz ha destacat que "per a nosaltres és sempre satisfactori col·laborar amb les universitats públiques valencianes i és el nostre objectiu poder continuar treballant amb aquestes i incrementar els fons destinats a la cooperació".


Per la seua banda, el rector de la UMH, Jesús Pastor, ha explicat que aquests recursos "són essencials per a desenvolupar totes les activitats en matèria de cooperació que tenim en marxa des de la universitat com poden ser les de Ruanda on tenim una seu permanent o les accions que posem en marxa en la Universitat mateixa".

Promoció de la cooperació

La renovació d'aquest conveni té un pressupost de 130.000 euros per al finançament de les diferents activitats, a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Des de la Universitat Miguel Hernández s'exerciran activitats, com ara la convocatòria de beques per a la realització d'un màster interuniversitari de Cooperació al Desenvolupament i treballs finals en aquesta matèria.

Així mateix, s'impartiran cursos formatius dirigits, principalment, a personal docent d'instituts d'Educació Secundària i a professorat d'universitats. Al seu torn, es desenvoluparà el programa de formació del voluntariat de cooperació internacional al desenvolupament de la UMH a Ruanda.

D'altra banda, està prevista l'organització de jornades de promoció del voluntariat; una universitat d'hivern, en col·laboració amb les cinc universitats públiques valencianes; la convocatòria per a fer treballs d'investigació sobre els objectius de desenvolupament sostenible; la promoció de la igualtat de gènere a partir d'iniciatives orientades a la consecució d'ingressos en dones rurals de Colòmbia, o la conservació de sòl, gestió sostenible i desenvolupament local a la Reserva Natural Comunitària de Dindefelo al Senegal.

Arxius relacionats