Transparència concedeix més de 700.000 euros a projectes d'acció humanitària

08/11/2018

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha concedit 710.289,23 euros a organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD) per al finançament de cinc projectes d'acció humanitària durant l'any 2018.

Les ajudes que s'han concedit s'orienten a accions d'ajuda a les víctimes de desastres naturals i conflictes armats, o a poblacions en situació de vulnerabilitat extrema.

Els projectes seleccionats s'orienten a l'àrea de salut entre la població refugiada a Nairobi; a acció humanitària per a promoure el dret a viure amb dignitat i la protecció de la població refugiada, desplaçada o retornada a la regió de Diffa a Níger; a la protecció dels drets i de la dignitat de la població palestina sota ocupació, amb especial èmfasi en la lluita contra la violència de gènere, la protecció de la infància i la reducció del risc de desastres.

Així mateix, les ajudes es destinen a la reducció de la vulnerabilitat de les persones refugiades de Palestina i Síria al Líban, i a garantir la qualitat de la gestió mèdica, nutricional i psicosocial de xiquetes i xiquets amb desnutrició aguda severa a la regió de Matam al Senegal.

Els projectes seleccionats prioritzen els col·lectius de persones amb més vulnerabilitat en crisis humanitàries i, en especial, els que es troben en països, regions o territoris prioritaris, amb atenció especial als territoris palestins, als territoris del Sahel i a la població sahrauí, d'acord amb les pautes de l'Estratègia d'acció humanitària de la Comunitat Valenciana 2018-2022.