Aitana Mas imparteix un taller per a periodistes sobre el visor pressupostari de la Generalitat

03/12/2018
Aitana Mas imparteix un taller per a periodistes sobre el visor pressupostari de la Generalitat

La directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas, ha impartit un taller formatiu dirigit a professionals dels mitjans de comunicació sobre la funcionalitat del nou visor pressupostari de la Generalitat, organitzat per la Unió de Periodistes en col·laboració amb la mateixa Conselleria de Transparència.

Durant el taller, els periodistes que han participat en la formació han pogut conéixer les utilitats del visor pressupostari per a poder traslladar la informació a la ciutadania.

La directora general de Transparència ha assenyalat que l'objectiu és aconseguir que l'Administració valenciana "siga cada vegada més oberta, accessible i transparent".

Per a Aitana Mas, "el visor pressupostari és una nova eina que permet que la ciutadania puga fiscalitzar l'acció de govern i l'execució pressupostària de la Generalitat".

La directora general de Transparència ha explicat que "ofereix la possibilitat de descarregar tota la informació perquè es puga analitzar, cosa que la converteix en una aplicació de gran utilitat per als periodistes".

L'eina, que es pot trobar en GVA Oberta, fa accessibles les dades dels pressupostos de la Generalitat, com, per exemple, la distribució de les despeses, els ingressos obtinguts o els seus conceptes, entre altres qüestions. Es tracta d'una iniciativa del Govern Valencià per a impulsar una Administració en què la informació d'interés públic puga estar a l'abast de la ciutadania amb la màxima facilitat.

Arxius relacionats