El director general de Responsabilitat Social valora la necessitat del Dret Civil valencià i el compromís del Consell per a la seua defensa

18/01/2019
El director general de Responsabilitat Social valora la necessitat del Dret Civil valencià i el compromís del Consell per a la seua defensa

El director general de Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, Josep Ochoa, ha defensat el Dret Civil valencià com una qüestió «inalienable per al Govern Valencià, com a element caracteritzador de l'autogovern».

Així s'ha pronunciat en la presentació de la guia 'Dret Civil Foral Valencià. Un dret a l'abast de tothom', editada pel Deganat Autonòmic de Registradors de la Propietat i Mercantils de la Comunitat Valenciana amb el patrocini de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Ochoa ha definit el manual com una guia que demostra la utilitat i necessitat del fet que les valencianes i valencians puguen decidir tant allò que els afecta directament com a persones (contractes, família, règim econòmic matrimonial) com aspectes relacionats amb l'àmbit més privat.

"El poble valencià pateix un greuge de segles en aquesta matèria respecte a altres Comunitats Autònomes, que no està justificat. Per això, per a no ser menys ni més que ningú, si cal reformar la Constitució Espanyola, el Govern Valencià donarà suport. I per això entenem l'acte de hui com un acte de lleialtat estatutària i constitucional en el sentit de reclamar el que altres territoris ja tenen d'acord amb l'Ordenament Jurídic vigent", ha manifestat.

Esta eina orientativa compta amb versió en valencià i castellà i ha sigut redactada amb format de lectura fàcil per tal que qualsevol persona puga comprendre allò que es recull a les seues pàgines.

Arxius relacionats