El Consell revoca 17 centres valencians a l'exterior per inactivitat i cessament de l'activitat social

08/02/2019

El Consell ha aprovat la revocació del reconeixement com a Centre Valencià a l'Exterior (CEVEX) a 17 entitats que durant un període ininterromput de dos anys es trobaven inactives, a més havien cessat l'activitat social o, directament, havien extingit la personalitat jurídica.

Després de les pertinents comprovacions que va fer la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, el Consell dels CEVEX va acordar elevar aquesta decisió al Ple del Consell perquè la ratificara.

Concretament, els 17 centres que han perdut aquest reconeixement són els següents: Centre Valencià de Perú, Centre Valencià La Senyera de Sao Paulo (Brasil), Casa de València a Burgos, Colònia Valenciana a Terol, Associació Cultural Valenciana Coll d'en Rabassa (Mallorca), Centre Valencià de Salta (Argentina), Associació Virgen de los Desemparados de San Luis (Argentina), Centre Valencià en República Dominicana, Casa de la Comunitat Valenciana a Màlaga, Associació Centre Valencià de Guatemala, Centre Valencià Equatorià, Associació Valenciana Panamenya, Casa de València a Atlanta Inc. (EUA), Casa de València La Lluna Nova York (EUA), Associació Casal Valencià a Xina, Centre Valencià de Colòmbia i Institut de Cultura, Educación y Arte-Casa de València a Salvador de Bahia (Brasil).

Així, d'un total de 57 CEVEX es passa a una llista actualitzada de 40 centres, amb la garantia que aquests es troben actius i exerceixen la tasca social corresponent sense interrupcions.