Cerca de 200 empresas se suman a la Declaración por la Ética y el Buen Gobierno impulsada por la Generalitat junto a las organizaciones empresariales y cooperativas valencianas

20/02/2019
Cerca de 200 empresas se suman a la Declaración por la Ética y el Buen Gobierno impulsada por la Generalitat junto a las organizaciones empresaria...

Un total de 191 empreses s'han adherit a la Declaració per l'Ètica i el bon Govern impulsada des de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació junt amb la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, el passat mes de maig.

Aquesta iniciativa sorgeix del treball conjunt entre la Generalitat i les tres entitats, que van poder reunir, entre maig i juny de l'any passat, representants institucionals i del món empresarial de Castelló, València i Alacant en les jornades sobre la Iniciativa empresarial per l'ètica i el bon govern.

Les tres sessions de treball i debat van servir per a fer una reflexió sobre la prevenció de la corrupció i les males pràctiques en l'àmbit empresarial i de les administracions públiques de la Comunitat Valenciana; analitzar les relacions entre el món empresarial i les administracions, especialment en l'àmbit de la contractació pública, i llançar la Declaració per l'Ètica i el bon Govern en favor de la integritat empresarial i institucional.

L'objectiu de les jornades a València, Castelló i Alacant es va centrar a fer un pas més per a consolidar la confiança en les institucions valencianes i en el teixit empresarial.

Presentació de la Declaració

Després de finalitzar les tres trobades provincials, es va elaborar una declaració ètica en favor de la integritat empresarial i institucional amb l'objectiu que el món empresarial valencià poguera manifestar l'adhesió, que va culminar amb la presentació del manifest l'octubre de 2018.

L'acte va reunir les 42 primeres empreses adherides a la Declaració que la van subscriure de manera simbòlica durant la presentació, mostra del "compromís de les entitats signants amb l'ètica empresarial i el bon govern corporatiu i els principis que comprenen", tal com recull el text.

Així mateix, va suposar la voluntat de promoure mecanismes de prevenció de la corrupció i el convenciment que "les institucions han de ser exemplars, transparents i íntegres per a impedir qualsevol mala pràctica" i així guanyar "en transparència i eficàcia econòmica", d'acord amb la Declaració.

El text també sosté que les empreses de la Comunitat són "una part fonamental de la societat" com a agents bàsics per a la creació de riquesa i ocupació, i també per característiques com la responsabilitat social, la sostenibilitat o la projecció de valors, i manté que el sector empresarial "sap que l'estricte compliment de les normes i el compte de resultats ja no són els únics objectius ni l'única preocupació que té".

Es tracta d'una proposta nova, que no havia realitzat cap comunitat autònoma fins ara, que implica empreses i Govern en una aposta per la integritat i la transparència i converteix la Comunitat en referent en innovació.

L'objectiu últim de la iniciativa és tallar el cost econòmic, social i reputacional que comporten les males pràctiques i millorar la projecció de la nostra Comunitat.

El bon govern corporatiu s'ha convertit en una eina fonamental de les empreses per a combatre amb èxit les males pràctiques que posen en risc la reputació i afecten la competitivitat. D'aquesta manera la integritat, la transparència i la rendició de comptes s'han erigit en elements clau dels procediments i processos per a dirigir, gestionar i controlar una empresa.

Llistat complet de les empreses adherides:consulteu ací

Arxius relacionats