Transparència obri a informació pública el Decret que crea la Xarxa Valenciana de Territoris Socialment Responsables

14/03/2019

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha obert a informació pública el Decret pel qual es crea la Xarxa Valenciana de Territoris Socialment Responsables.

L'objectiu és donar a conéixer la nova regulació i que la ciutadania o les entitats interessades puguen fer al·legacions, suggeriments o observacions del text durant un període de set dies hàbils, termini que comença hui 8 de març i finalitza el pròxim dia 25.

Aquesta xarxa per a promoure la responsabilitat social al territori valencià tindrà com a objectiu generar aliances entre la societat civil, el teixit empresarial i les institucions per a generar un espai de diàleg i treball en aquesta matèria.

Així mateix, pretén conjuminar tots aquells territoris que integren polítiques de competitivitat econòmica compatibles amb la cohesió social, així com la participació i les bones pràctiques. Tot això, tenint en compte els valors socials, ètics i de riquesa cultural mentre s'observen també els impactes socials, laborals, ambientals, econòmics i culturals.

A les entitats que passen a formar part d'aquesta confluència se'ls atorgarà el segell distintiu de 'Territori socialment responsable'.

Podran adherir-se a la Xarxa Valenciana de Territoris Socialment Responsables tant les entitats locals, com les empreses, les organitzacions empresarials i sindicals o les entitats del tercer sector, així com també els organismes, les institucions o les entitats educatives, esportives o de qualsevol altre àmbit, que puguen aportar coneixements, experiències o crear valor o opinió respecte a la responsabilitat social.

El text del projecte es pot consultar en la pàgina web de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació: consulteu aquest enllaç, i a la Direcció General de Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, situada al passeig de l'Albereda número 16, en horari de matí de 09.00 a 14.00 hores, de dilluns a divendres.