Alcaraz presideix la reunió del Consell de Centres Valencians en l'Exterior

17/04/2019
Alcaraz presideix la reunió del Consell de Centres Valencians en l"Exterior

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha presidit la 6a sessió del Consell de Centres Valencians en l'Exterior (Cevex), a la qual també ha assistit el director general de Transparència i Participació, Andrés Gomis.

Durant la reunió s'ha fet un balanç de gestió dels últims quatre anys, en els quals s'ha treballat en les normes que regulen els centres; en matèria de subvencions; l'exercici d'activitats institucionals, com ara les que es desenvolupen durant la setmana de Falles; les visites de representants de la Generalitat als diversos centres de valencians repartits per la geografia espanyola i del món, o la revocació d'aquells centres que es trobaven inactius, entre altres qüestions.

El conseller Alcaraz ha fet un repàs per les principals conclusions del Congrés de Centres Valencians en l'Exterior que va tindre lloc a Alacant l'octubre de l'any passat.

En aquest sentit, durant la sessió dels Cevex s'ha acordat continuar treballant en aspectes que permeten millorar i augmentar la interacció entre els centres i l'Administració valenciana; facilitar xarxes de comunicació entre els diversos centres a través de plataformes digitals, i de com és d'important assolir el relleu generacional, atraient la gent més jove mitjançant més presència en xarxes socials, pràctiques en universitats, així com informant els estudiants de l'existència dels Cevex com a punts d'informació i ajuda quan es troben fora de la Comunitat.

Al seu torn, s'ha incidit en la necessitat de continuar realitzant i impulsant activitats conjuntes; desenvolupar trobades itinerants entre els mateixos Cevex; incrementar la presència institucional als centres en els diversos aniversaris i dates clau de la Comunitat, a més de plantejar-se la possibilitat de desenvolupar congressos en diversos punts d'Amèrica i Espanya.

En matèria de subvencions, enguany la Generalitat destina 245.000 euros als Cevex. Aquestes ajudes es troben en procés de tramitació després de finalitzar el termini de presentació de sol·licituds el passat mes de març.

Arxius relacionats